WORKSHOP-Introducere in problematica LGBT

Introducere in problematica LGBT

Atelier de lucru adresat profesionistilor din domeniile medical, psihologic, social, Sinaia, 26-29 martie, 2009.

 

Care este scopul acestui atelier?

Este general acceptat ca 3 – 10% din populatia oricarei tari are alta orientare sexuala decat majoritatea. Asta inseamna ca intre 3 si 10% dintre clientii care acceseaza serviciile medico-psiho-sociale sunt lesbiene, gay, bisexuali sau persoane transgender (LGBT). Din cauza temerilor ca deconspirarea orientarii sexuale va duce la reactii homofobe, majoritatea clientilor gay sunt insa ‘invizibili’.

Scopul atelierului propus de Asociatia ACCEPT este sa creasca gradul de informare despre problematica LGBT in randul profesionistilor care lucreaza in aceste domenii.  Pe langa definirea unor termeni si oferirea de informatii despre comunitatea gay din Romania, atelierul va raspunde, printre altele, urmatoarelor intrebari:

Au clientii gay nevoi specifice?

Poti recunoaste un client gay?

Discriminarea persoanelor LGBT. Cand apare? Care sunt consecintele?

 

Cui se adreseaza?

In primul rand, medicilor, asistentilor medicali, psihologilor si asistentilor sociali care doresc sa se familiarizeze cu problematica gay pentru a putea oferi servicii adecvate acestei categorii de populatie.

In cazul in care raman locuri disponibile, este posibil ca la atelier sa fie admisi si studenti care se pregatesc pentru o profesie in aceste domenii.

 

Informatii administrative:

Atelierul este gratuit.

Cazarea si mesele corespunzatoare sunt asigurate de ACCEPT.  Cheltuielile de transport vor fi decontate in saptamana ulterioara atelierului, in limitele stabilite de finantator.  Atelierul este organizat in cadrul proiectului Servicii adecvate pentru MSM (Men who have Sex with Men/ Barbati care fac sex cu barbati), finantat de Fondul Global de Lupta Impotriva HIV/SIDA, Tuberculozei si Malariei, prin Fundatia Romanian Angel Appeal

 

Locatie: Sinaia, Hotel Regina.

 

Program de lucru: joi, 26 martie, intre orele 18-19.30; vineri, 27 martie, si sambata, 28 martie, intre orele 9.00 – 18:00; duminica, 29 martie, intre orele 9.00-12.30. Cazarea este asigurata pentru noptile de joi, vineri si sambata (26-28 martie). Prezenta este obligatorie pentru toate sesiunile de lucru.

 

Numar participanti: 25

 

Inscrieri:

Pentru inscrieri va rugam sa completati formularul de inscriere atasat si sa-l expediati pana cel tarziu miercuri, 18 martie 2009, pe adresa de email florin_m@accept-mail.ro sau prin fax la (021) 252 56 20.  Candidatii selectionati vor fi anuntati pana cel tarziu vineri, 20 martie 2009.

One Response to WORKSHOP-Introducere in problematica LGBT

  1. […] Atelier de lucru adresat profesionistilor din domeniile medical, psihologic, social, Sinaia, 26-29 m… […]

    Permalink

Comments are closed.