Protestul Sindicatul Medicilor din Romania

In urma discutiilor purtate cu Sindicatul Medicilor din Romania s-a decis sprijinirea de catre Asociatia Medicilor Rezidenti a protestului SMR:surgery_sm

1. Solicitam acordarea sistemului sanitar din România din bugetul anului 2007 a 6% din PIB, astfel încât conditiile de munca ale medicilor în spitale sa permita îmbunatatirea starii de sanatate si de asistenta medicala, plata sporurilor salariale si retributii decente care sa nu fie mai mici de:

-500 EURO pentru medicii rezidenti;

-700 EURO pentru medicii specialisti;

-1000 EURO pentru medicii primari;

-1500 EURO pentru medicii sefi de sectie.

2. Pentru medicii de familie solicitam asigurarea unui venit minim garantat egal cu al unui medic specialist sau primar din celelalte specialitati.

3. Solicitam decontarea cheltuielilor de cazare pentru medicii rezidenti aflati în pregatire în alt oras decât cel în care domiciliaza.

4. Solicitam încetarea platii asigurarilor de sanatate de catre întreg corpul medical, atât din partea angajatului cât si din partea angajatorului, asistenta în interiorul breslei urmând sa se faca în mod gratuit.

5. Acordarea de sporuri salariale corespunzatoare pentru toti medicii care lucreaza în conditii deosebite, cum ar fi: locul de munca la distanta de domiciliu, activitati în conditii grele (blocurile operatorii, sectoare toxice, asistarea bolnavilor cu afectiuni grave microbiene sau virale etc.).

6.Participarea SMR la negocierea contractului cadru.

7. Modificarea legislatiei privind corpul medical în sensul pensionarii la vârsta de 65 de ani, indiferent de sex.

8. Sprijinirea de catre SMR a revendicarilor SIAMPA si sustinerea revendicarilor acestora.

9. Sprijinirea revendicarilor medicilor rezidenti asa cum au fost ele formulate si înaintate forurilor centrale, in cadrul protestului din luna iulie a.c

 

Asociatia Medicilor Rezidenti

Decembrie 2006