80 de burse academice pentru medicii rezidenti, medicinistii si elevii romi

Formaremedicala.ro 

Programul “O generatie de specialisti romi in domeniul medical” continua. Astfel, pe parcursul anului de studiu 2011 – 2012, tinerii romi care invata in cadrul facultatilor, colegiilor sau scolilor postliceale cu profil medical acreditate in Romania au acces la 80 de burse academice.

Pe langa bursele prin care pot primi pana la 3.500 de euro pe an, studentii romi medicinisti, medicii rezidenti si elevii vor beneficia si de pregatire in cadrul centrelor de mentorat. 30 de medici vor coordona centrele de mentorat la nivel local pentru organizarea periodica a intalnirilor de studiu si practica cu studentii admisi in program. „Mentoratul este una dintre principalele componente de interventie directa prin care dorim sa sustinem performanta obtinuta de tinerii romi care urmeaza studii superioare in domeniul medicinei”, a declarat managerul de proiect Andreea Chelaru, din cadrul Agentiei de Monitorizare a Presei (ActiveWatch).

Inca 2 zile pentru inscriere

Cele 80 de locuri la nivel national sunt destinate tinerilor romani apartinand minoritatii romilor, care studiaza in domeniul medical. Ei trebuie sa trimita dosarul de inscriere pana pe 27 iulie, accesand site-ul www.burseromi.ro si completand formularul online. De altfel, doritorii vor trebui sa trimita prin posta o serie de documente, cum ar fi:

  • adeverinta de elev/ student/ rezident, vizata, in original;
  • cartea de identitate a aplicantului, in copie;
  • foaie matricola / adeverinta oficiala cu rezultatele pentru anul academic 2010-2011 (sesiunea din iarna)/rezultatele examenului de BAC/ rezultatele tuturor anilor de studii academice, dupa caz.

Rezultatul selectiei va fi afisat pana pe 4 august, iar fiecare aplicant va primi instiintarea pe adresa de e-mail completatata in formularul de inscriere.

Participare gratuita la tabara de advocacy

Tinerii selectati in program vor putea participa gratuit si la o tabara de advocacy. Taberele vor fi organizate in perioada 1 – 10 septembrie 2011, intr-un mediu care va combina experientele de viata cu experiente profesionale. Comunicare si leadership, elaborarea unei campanii de advocacy, cultura roma, legislatie nationala si internationala privind dreptul la sanatate sunt doar cateva dintre temele abordate in programa de training a taberelor.

Proiectul “O generatie de specialisti romi in domeniul medical” a fost lansat in ianuarie 2011, are o durata de trei ani si este implementat de catre ActiveWatch in parteneriat cu Fundatia Roma Education Fund Romania, Asociatia Medicilor Rezidenti, Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate – SASTIPEN si Open Society Institute.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: www.paginamedicala.ro