Rezidentiat mai scurt pentru medici

Rezidentiat mai scurt pentru medici

Sursa : Radio France Internationale

 

Rezidenţiat mai scurt pentru medici

Rezidenţiatul medicilor va fi mai scurt cu un an. Iată ce anunţă Ministerul Sănătăţii, care precizează că pentru 36 dintre cele 59 de specialităţi medicale perioada de rezidentiat va fi mai mică. „Rezidenţiatul este esenţial pentru formarea profesională a medicilor, iar scurtarea acestei perioade ar putea afecta calitatea pregătirii lor”, spune la RFI preşedintele asociaţiei medicilor rezidenţi din România. Clara Matei mai afirmă că măsura ar putea avea şi efecte benefice, medicii urmând să intre mai rapid în campul muncii.

medic-stetoscop-gat-20100725163530

Data: Duminică, 25 Iulie 2010

Rezidenţiatul medicilor va fi mai scurt cu un an. Iată ce anunţă Ministerul Sănătăţii, care precizează că pentru 36 dintre cele 59 de specialităţi medicale perioada de rezidentiat va fi mai mică.

În aceste condiţii nu va mai exista rezidenţiat cu durata de şapte ani. Conform normelor vechi, ca să obţină specializări în chirurgie, medicii erau nevoiţi ca, după cei şase ani de pregătire universitară, să mai înveţe, în plus, încă şapte ani. În prezent, pentru a obţine aceste specializări durata de pregătire este de şase ani.

„Rezidenţiatul este esenţial pentru formarea profesională a medicilor, iar scurtarea acestei perioade ar putea afecta calitatea pregătirii lor”, spune la RFI preşedintele asociaţiei medicilor rezidenţi din România. Clara Matei mai afirmă că măsura ar putea avea şi efecte benefice, medicii urmând să intre mai rapid în campul muncii.

Anul acesta, concursul de rezidenţiat va avea loc în 21 noiembrie. Metodologia de desfăşurare a concursului va fi publicată săptămâna viitoare.

Raportat la anul trecut, nu vor exista modificări în ceea ce priveşte bibliografia sau locul de desfăşurare a concursului.

Măsurile Ministerului Sănătăţii sunt susţinute de către Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie şi de asociaţiile şi federaţiile studenţilor medicinişti.