Proiectul Sunt SprijiNEET

Ești tânăr NEET!

Ești SprjiNEET!

Ce înseamnă NEET?

Not in Education, Employment or Training
Sau
Persoană cu vârstă cuprinsă între 16 si 29 de ani care NU are loc de munca, NU urmeaza o forma de invatamant si NU participa la activitati de formare profesionala.
Persoana descrisă mai sus este recunoscută oficial ca tânăr NEET dacă este șomer înregistraț la Serviciul Public de Ocupare (SPO), respectiv la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).

Ce facem noi pentru tinerii NEET?

  • Cursuri de calificare
  • Cursuri de Competențe digitale
  • Cursuri de Competențe sociale și civice
  • Curs de Competențe antreprenoriale
  • Finanțare de 25.000 de euro pentru cele mai bune idei de afaceri
  • Sprijin în implementarea planurilor de afaceri finanțate

Cine suntem noi?

Noi suntem echipa care te sprijină.

Georgeta este omul care te găsește, te informează și te îndrumă în înregistrarea la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Ea iți va explica ce beneficii ai prin proiect și te va direcționa către persoana potrivită, care te va ghida în acest proiect.

Cu Georgeta, nu iți scapă nicio informație.

Alexandra este omul care te ajuta să te înregistrezi în proiectul nostru, și te îndrumă către activitățile potrivite profilului tău: formare, pregătirea pentru un loc de munca sau antreprenoriat. Ea iți monitorizează parcursul până la atingerea obiectivului tău și are grijă de dosarul tău și de relația ta cu următoarele persoane care te vor ajuta.

Alexandra este ghidul tău în aceasta călătorie.

Dana este omul care coordonează formarea ta din punct de vedere profesional. Are grija să aleagă cursurile potrivite pentru tine și asigură toate condițiile necesare că tu să poți dobândi noi cunoștinte și aptitudini.
Dana este mentorul tău în procesul de învățare.

Eliza este coechipiera Danei și este omul care se asigură că înveți mereu ceva nou. Ea va coordona lectorii tăi, iți vă oferi materiale suport și diplomele de care ai nevoie pentru a demonstra cunoștințele și aptitudinile dobândite în procesul de învățare.

Eliza este facilitator în procesul tău de învățare.

Cătălin este omul care iți va arăta drumul către antreprenoriat. El te va învața cum să te pregătești pentru dezvoltarea unei afaceri, cum să obții resursele necesare și cum să te folosești de ele, până iți îndeplinești obiectivele propuse.

Cătălin este un lider și te va învața cum să fii și tu unul.

Costin este omul care ne coordonează pe toți și are grijă ca noi să avem toate resursele pentru a te ajuta pe tine.

Cum începem?

Descarcă setul de formulare de mai jos, completează-l cu datele tale și trimite-l la adresa de noastră de e-mail.
Sau, mai simplu, sună-ne și cineva din echipa te va sprijini.

Contact

Telefon: 0758.040.754
Email: proiectneets.amr@admin

Formulare:

Despre proiect

Asociația Medicilor Rezidenți, implementează în perioada 02 septembrie 2021 – 01 septembrie 2023, proiectul „Ocupare durabilă pentru tinerii NEETs” ID 150858
Parteneri:

Asociația A.S. 2001 Alba Iulia
Asociația ”Casa Transilvania”
Asociaţia Regională pentru Promovarea Capitalului Uman

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea nivelului de competențe și creșterea gradului de ocupare în rândul a 1051 de tineri NEETs șomeri cu vârstă între 16 – 29 ani, înregistrați și profilați la Serviciul Public de Ocupare, din Regiunile Centru și Vest.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

Obiectivul Specific 1 – Îmbunătățirea nivelului de competențe a 1051 de tineri NEETs șomeri cu vârstă între 16 – 29 ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare, din Regiunile Centru și Vest
Din 1051 de persoane, 10,1% vor fi persoane de etnie romă (107 persoane) și 20,1% vor fi din mediul rural (212 persoane) și cel puțîn 30% vor fi tineri NEETs cu nivelurile de ocupabilitate C și D (316 pers.).
ACTIVITĂȚI:
A1. Gestionarea grupului țintă format din 1051 de tineri NEETs șomeri cu vârstă între 16 – 29 ani, care vor beneficia de sprijin, din regiunile Centru și Vest
A2. Activități de formare profesională pentru tineri NEETs cu nivelurile de ocupabilitate B, C și D, calificare, competențe digitale (CD) și competențe sociale și civice (CSC)
 
Obiectivul Specific 2 – Creșterea gradului de ocupare a 1051 de tineri NEETs șomeri cu vârstă între 16 – 29 ani, înregistrati la Serviciul Public de Ocupare, din Regiunile Centru și Vest pe o perioada de 24 luni
ACTIVITĂȚI:
A3. Activități de mediere pentru 1051 de tineri NEETs șomeri cu vârstă între 16 – 29 ani din regiunile Centru și Vest – 453 de persoane ocupate (43,1% din grupul țintă)
A.4. Activități de sprijinire a antreprenoriatului în rândul tinerilor NEETs șomeri din regiunile Centru și Vest – 151 de tineri NEETs, cu nivel de ocupabilitate A, participanți la cursul de antreprenoriat și  35 de afaceri noi care vor primi subvenții.


Proiect cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020
Axa prioritară 2 – Îmbunătățirea situației tinerilor din categoria NEETs
Obiectivul tematic 8: Promovarea unei ocupări sustenabile și de calitate a forței de muncă și sprijinirea mobilitățîi forței de muncă
Prioritatea de investițîi 8.ii: Integrare durabilă pe piața muncii a tinerilor (FSE), în special a celor care nu au un loc de muncă, educație sau formare, inclusiv a tinerilor cu risc de excluziune socială și a tinerilor din comunitățile marginalizate, inclusiv prin punerea în aplicare a “garanției pentru tineret”
Obiectivul Specific 2.1 – Creșterea ocupării tinerilor NEETs șomeri cu vârsta între 16 – 29 ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidența în regiunile eligibile
Obiectivul Specific 2.2 – Îmbunătățirea nivelului de competențe, inclusiv prin evaluarea și certificarea competențelor dobândite în sistem non-formal și informal al tinerilor NEETs șomeri cu vârsta între 16 – 29 ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidența în regiunile eligibile

Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>