Salariul unui medic rezident, mai mic decat…

Un medic din Romania castiga la inceputul rezidentiatului 800-900 de lei pe luna, cu tot cu sporuri, in timp ce un lucrator la serviciile de curatenie are un salariu de aproximativ 1.000 de lei, motiv pentru care din ce in ce mai multi medici tineri aleg sa profeseze in strainatate.

„Un medic rezident in anul I castiga, in mana, cu tot cu sporuri, 800 sau 900 de lei. Un medic rezident in anul VI are un venit de 1.400 de lei. Iar aceste venituri presupun intre 6 si 11 ani de studii superioare”, a declarat pentru Realitatea, dr. Clara Matei, director executiv al Asociatiei Medicilor Rezidenti.”In Romania sunt acum 10.000 de medici rezidenti. Dintre acestia peste 60% au facut cerere pentru obtinerea certificatului de conformitate, act necesar pentru a lucra in strainatate”, a afirmat aceasta.

In aceste conditii, in perioada ianuarie-august 2009 peste 3.000 de medici romani au plecat in strainatate, mai mult cu 30% fata de intreg anul 2008, fenomenul fiind in crestere, potrivit presedintelui Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae.

Studentii la medicina se declara hotarati inca din primii ani ai facultatii sa urmeze drumul strainatatii imediat dupa absolvire.

Arsene Cosmin Madalin – editor Studentie.ro

 

Sursa: Studentie.ro