Rezidentilor li se cere adeverinta de libera practica

Rezidenţilor li se cere adeverinţă de liberă practică

Miercuri 04 iulie 2007, 11:38

Medicii rezidenţi se plâng de faptul că trebuie să prezinte adeverinţă de liberă practică când se angajează în spitalele unde îşi fac pregătirea de specialitate.

Rezidenţii susţin că este vorba de o reglementare absurdă, pentru că li se cere adeverinţa de liberă practică înaintea încheierii rezidenţiatului, o etapă obligatorie în formarea unui medic. Clara Matei, preşedintele executiv al Asociaţiei Medicilor Rezidenţi din România, a declarat pentru NewsIn că aceste adeverinţe se obţin de la Colegiul Medicilor, unde tinerii absolvenţi sunt înscrişi automat. Nu înseamnă însă că sunt medici.

Secretarul general al Colegiului Medicilor a explicat pentru NewsIn că rezidenţii au dreptul, după un an de pregătire, la libera practică în medicină generală, iar la absolvirea rezidenţiatului, au drept de liberă practică în specialitate medicală pe care şi-au ales-o. Situaţia este confuză, deoarece pe baza unei adeverinţe primite înainte de rezidenţiat, ei ar putea lucra în alte spitale decât cele unde au fost repartizaţi.

 

 

Miercuri 04 iulie 2007, 11:38

Sursa: Realitatea TV