Nicolaescu vrea sa rezolve criza de medici din sistem

Nicolaescu vrea sa rezolve criza de medici din sistem pe spinarea rezidentilor


Medicii rezidenti nu vor fi obligati sa dea examen pe post, aceasta fiind o optiune personala a candidatului, a anuntat, ieri, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu. Potrivit acestuia, numai cine opteaza pentru aceasta forma de examen are obligatia de a ramane pe post dublul perioadei de pregatire.

„Astfel, medicii au asigurat un loc de munca dupa terminarea rezidentiatului, spre deosebire de ceilalti medici­­­ care vor urma sa dea un examen pentru posturile libere in acel moment”, a mai spus ministrul.

In replica, Asociatia Medicilor Rezidenti (AMR) atrage atentia asupra faptului ca aceasta initiativa legislativa va agrava situatia lipsei de personal din sistemul public de sanatate din Romania. „Ministerul Sanatatii, in fata plecarii medicilor in strainatate – fenomen normal pe o piata de munca libera – doreste sa rezolve situatia pe moment: in loc sa motiveze medicii sa ramana in tara prin asigurarea conditiilor materiale, incearca sa „ii lege de glie” si ii demotiveaza pe tinerii care ar fi tentati de aceasta profesie”, ne-a declarat dr. Clara Matei, director executiv al AMR.

 

10-10-2007

Sursa: Adevarul

Kappa.ro